SimPE XI – la final de poveste

SimPE XI – la final de poveste

Iată că a sosit și momentul cel din urmă al proiectului Simularea Parlamentului European. După o săptămână plină de ședințe, de dezbateri, de confruntări și luări de poziție, de ieșiri și întruniri informale, SimPE XI a luat sfârșit. Multă muncă, seriozitate, determinare, implicare, cam acestea ar fi principalele cuvinte prin care ar putea fi descrisă ediția de anul acesta a proiectului.

Ce a însemnat SimPE XI? Cantitativ vorbind, au fost 6 zile de foc, peste 48 de ore de muncă cumulate în cadrul ședințelor de partid, de comisie sau plenare în care au fost discutate și adoptate peste 250 de amendamente. Calitativ vorbind, au fost momente de neuitat, atât în cadrul întrunirilor formale, cât mai ales în ceea ce privește serile sociale.

Cum toate lucrurile bune nu trec neiertate, toată munca participanților și a voluntarilor a fost recunoscută și premiată în cadrul galei de încheiere a proiectului, festivitate ce a avut loc la Cinema Dacia. Într-o atmosferă fastuoasă, răbdarea și implicarea participanților noștri a fost recompensată cu diverse distincții, totul petrecând-se în urarele mulțimii. Corolar al activității lor în cadrul proiectul, diplomele oferite au reprezentat o conștientizare a eforturilor depuse pe toată durata SimPE-ului. De la „Amendatorul șef”, „Europarlamentar vizionar”, „Apărătorul poporului”, „Cel mai înțelept șef de comisie”, „Cel mai optimist” sau „Europarlamentar informat” premianții au urcat pe scenă având drept fundal sonor ropotele de aplauze. Voia bună și atmosfera călduroasă au fost puncte centrale ale galei, totul culminând cu un after-party bine-meritat după o săptămână de muncă.

Muncă, determinare, implicare, nesomn, ședințe, partide, discuții, amendamente, rezoluții, plenare, sudoare, foi, parlament, comisii, cuvintele nu pot descrie într-un mod exhaustiv experiența Simulării Parlamentului European, ediția a XI-a.

În încheiere, am vrea să aducem un cuvânt de mulțumire sponsorilor și instituțiilor cu care am colaborat, participanților și voluntarilor Societății Studenților Europeniști, sufletul acestui proiect, fără de care nu am fi putut duce la bun sfârșit ceea ce am început. Mulțumim, mulțimim și să ne revedem la următoarea ediție a SimPE-ului!

Articol redactat de:
George Luțu Pristavu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *