Societatea Studenților Europeniști
Opinii, impresii, experiențe ale primei ediții Academic Writing Week

Opinii, impresii, experiențe ale primei ediții Academic Writing Week

Cu un an în urmă SSE a avut plăcerea de a organiza prima ediție a noului și unicului proiect Academic Writing Week. În ajunul celei de-a doua apariții a proiectului este întemeiată dorința noastră de a reflecta asupra calităților proiectului, asupra aspectelor care pot suporta îmbunătățiri și asupra dezvoltării noastre ca echipă organizând Academic Writing Week. Văzând acest proiect pornind de la stadiu de propunere avansată puțin cu puțin printre membrii organizației până la a interacționa cu participanții, multe etape ale acestui drum rămân uitate, îngropate în parcursul nostru neîncetat de a asigura desfășurarea unor training-uri care să le fie de folos, în cele din urmă, participanților. 

E lesne de imaginat faptul că proiectul își regăsește originile în greutățile pe care noi,  studenții, le întâlnim în sistemul academic actual. Astfel, așa cum ne dă de înțeles numele, scrierea academică este subiectul central al training-urilor, workshop-urilor și sesiunilor de informare din cadrul Academic Writing Week, iar scopul general urmărit de ONG este dezvoltarea abilităților academice de scriere, gândire critică și control al emoțiilor. Așternut pe hârtie în iarna anului 2019, începuturile acestui proiect inspiră atât entuziasm, cât și melancolie, urmate de sentimentul amar al dezamăgirii adus de anularea subită a debutului Academic Writing Week la începutul lui 2020 din cauza pandemiei care ne dictează viața și în ziua de azi. Desigur că, înverșunarea determinată de schimbarea cadrului de desfășurare a AWW și dorința noastră de a avea încă un proiect încununat de succese au dat curs la săptămâni pline de planificări și pregătiri realizate în orice mică pauză, dar întotdeauna împreună. 

Astfel, am parcurs etapa incipientă a proiectului marcată de structurarea programului, contactarea trainerilor și pregătirea activităților non-formale. Ar fi nerealist să susținem ideea unui parcurs lipsit de greutăți, dar soluționarea acestora a adus și mai multă satisfacție la finalul zilei. Imaginea convorbirilor târzii și a sesiunilor de brainstorming în încercarea de a organiza proiectului fără impietăți sunt proprii spiritului nostru ca societate non-guvernamentală ai cărui voluntari își folosesc experiențele pentru a îmbunătăți aspecte ale sistemului academic și profesional și pentru a pregăti studenții în viitoarele etape ale vieții acestora. În încercarea noastră de a reprezenta o călăuză pentru actualii și viitori studenți devenim din ce în ce mai apropiați și mai siguri pe capacitatea noastră de a-i ajuta pe ceilalți. 

Ajunși în ajunul galei de deschidere a primei ediții a proiectului, emoțiile și entuziasmul s-au întrecut pentru un impact mai mare în sufletele echipei de organizare. Așteptând rezultate cât mai bune am dat start-ul primei ediții în formatul online, impus de pandemie, care s-a dovedit a fi la fel de eficient în constituirea fundalului training-uri de mare folos și a conversațiilor iscate de pe urma acestora. Deși, ca în orice eveniment, am avut momente de nesiguranță și agitație în ceea ce privește desfășurarea tuturor workshop-urilor fără tulburențe, recunoștința noastră față de participanți, activitatea lor în cadrul sesiunilor de informare și cadrele didactice care ne-au onorat cu prezența lor a fost grozavă. 

De multe ori suntem descurajați de ceea ce ne înconjoară și de complexitatea ideii de a reuși să aducem un aport pozitiv în viața celor de lângă noi. Voluntariatul în sine își propune să demonstreze opusul, iar prin nenumărate proiecte, de mai mică sau mare anvergură decât Academic Writing Week, noi, tinerii arătăm o înverșunare incredibilă în ceea ce privește dorința noastră de a merge mai departe, de a schimba lucrurile, de a face un bine. 

Suntem și în acest an alături de tine prin proiectul Academic Writing Week, a cărei perioadă de înscriere tocmai a început! Accesează link-ul de pe paginile de Facebook și Instagram ale proiectului pentru a ni te alătura în această aventură academică! 

SSE este aici pentru tine cu dragă inimă prin diversele noastre proiecte și comunitatea noastră redusă, dar calitativă. Cea de-a doua ediție a Academic Writing Week începe în mai puțin de o lună așa că hai alături de noi și write your way into your future!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *