Moşul SSE ajută copii şi online

Moşul SSE ajută copii şi online

Ediția 2020 a proiectului caritabil ,,Moș Crăciun pentru fiecare” a avut în atenție Asociația AGA pentru copii cu sindromul Down. Pentru că anul acesta a fost unul atipic pentru toată lumea, campania de derulare a proiectului a fost realizată exclusiv în mediul online.

Deși anul acesta nu am putut merge fizic la ei din cauza pandemiei, familia SSE nu a considerat acest fapt un impediment, astfel că am înaintat cu creativitate și bucurie în căutarea unor metode de a ajuta.

În perioada 30 noiembrie – 14 decembrie, a avut loc evenimentul ,,Blind date with a book”. În cadrul acestuia oricine își putea alege o carte după citatul prezentat, iar în schimbul ei se aștepta un cadou care să fie direcționat spre Asociația AGA.

Ne-au lipsit momentele de bucurie și de activitate în care toți voluntarii noștri făceau pachete și le trimiteau către copii, dar și faptul de a merge la ei, de a-i strânge în brațe, de a simți emoții care nu pot fi echivalate în cuvinte. Și chiar poate a-i colinda și a fi colindați. Cu toate acestea, o parte dintre voluntari au confecționat cutii cu afișul proiectului, pe care le-au împărțit în orașele lor de proveniență, iar tot ceea ce s-a adunat din întreaga țară a fost donat spre AGA.

Un alt mare ajutor a venit și din partea celorlalte organizații clujene care au diseminat informația către publicul și voluntarii lor, făcând evenimentul din ce în ce mai vizibil. Cu această ocazia le mulțumim pentru aportul adus!

Ne este dor de zâmbetele lor, de bucuria și de glasurile lor care încercau să exprime prin cuvinte – povești. Am ales să descriem această experiență prin cuvântul ,,speranță”. Atât pentru anul acesta, fiindcă acești copii ne-au așteptat, cumva, în sufletul lor, cât pentru anul viitor, un an în care sperăm la mai multă interacțiune, dragoste și îmbrățișări.

Societatea Studenților Europeniști a venit în ajutorul Moșului, în misiunea de a salva Crăciunul! Te aşteptăm şi pe tine în următoarele noastre activităţi!

It takes a team to save Christmas!

Articol realizat de Miriam Bălan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *