INTERNSHIP ACADEMY- ediţia 2021

INTERNSHIP ACADEMY- ediţia 2021

Internship Academy reprezintă un proiect marca SSE, fiind la cea de a doua ediție anul acesta. Proiectul a fost implementat pentru a ajuta studen­ții să se acomodeze cu mediul muncii, dar și cu ideea că acest drum începe, de cele multe ori, mai repede.

Scopul proiectului este de a forma un match-making între mediul academic și mediul business. Se observă din ce în ce mai mult lipsa resursei umane din cadrul companiilor, dar și frica tinerilor de a candida pentru un post în cadrul unui internship. Astfel, am decis să venim cu o solu­ție alternativă, ce stă la baza acestei ediții.

Internship Academy vrea să creeze o comunitate de tineri ambiț­ioși, de studenţi implicați și pro-activi care doresc să se dezvolte din punct de vedere personal, dar mai ales pe planul profesional.

Spre deosebire de ediția precedentă, proiectul se va focusa pe studenț­ii din cadrul Universității Babeș-Bolyai care studiază domenii precum: administrarea afacerilor, administrație publică, economie, marketing, manangement, dipomație, etc Suntem siguri de impactul pozitiv pe care îl va avea din nou proiectul, atât pentru mediul academic, respectiv și pentru cel de business.

Formarea studenț­ilor cu posibilitatea activării în mediul de business, va oferi o evaluare corectă a curriculei academice în conformitate cu realităț­ile din teren când vine vorba de a profesa. Internship Academy va contribui la pregătirea unor tineri capabili și  pentru a activa în cadrul unei companii sau în cadrul unui internship. De asemenea, companiile prezente vor avea acces la o viitoare resursă umană pregătită pentru a îndeplini task-uri sau pentru a soluționa în diverse moduri problemele de zi cu zi din cadrul acestora.

Proiectul este compus din două etape. În prima etapă participanții vor avea parte de o serie de activități într-un bootcamp online și gratuit, unde vor avea ocazia să participe la training-uri și workshop-uri care să îi dezvolte  din toate punctele de vedere. Aceste activităț­i vor fi strâns legate de piața muncii și de prezentarea pe care o vor susține companiile.

În urma participării active la bootcamp și dovedirea existenței abilităților necesare, participantul va primi un certificat de absolvire a Academiei, dar mai ales posibilitatea de a lua parte în cea de-a doua etapă a proiectului și anume internship-ul propriu-zis.

Internship Academy dorește să ofere studenților o șansă reală în piața muncii, dar și în domeniul afacerilor, aceștia fiind viitorii oameni de success din cadrul companiilor. Prin participarea la acest proiect, companiile prezente vor fi deschise faț­ă de tineri și îi vor familiariza cu activitatea desfașurată într-o companie, studenții având astfel un punct de plecare pe parcursul lor profesional.

Toți participanții, indiferent dacă sunt în poziția de viitori interni sau cei ce oferă posibilitatea la dezvoltarea profesională, vor forma astfel o comunitate ce are ca fundament promovarea directă a capacităților, dar și  formarea legăturilor de tip networking.

Autor: Alexandru Ciobotaru

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *