FSE și SSE (s-)au împodobit

FSE și SSE (s-)au împodobit

Zi mare de sărbătoare pentru Facultatea de Studii Europene și pentru Societatea Studenților Europeniști. Deși vremea de afară a adus mai mult a primavară timpurie sau toamnă târzie, spiritul iernii și-a pus amprenta pe sufletele noastre și cu toții am început să primim Sărbătoarea Crăciunului în casele noastre.

Pregătirile au fost intense, voie bună a fost din plin, iar voluntarii, studenții, cadrele didactice și elfii lui Moș Crăciun, toți înarmați până în dinți cu daruri, globulețe, ghirlande și alte steluțe, au început să sosească cu mult înaintea orei anunțate. În jur puteai să vezi numai zâmbete, numai fețe luminoase, numai chipuri care radiază iubire și Crăciun. Atmosfera a fost una călduroasă, cu toate că afară temperatura abia dacă se ridică cu puțin peste 0 grade, iar zumzetul oamenilor prezenți, de la domnul decan și până la noii bobocei, a umplut etajul 1 al Facultății de Studii Europene, noua casă a bradului de Crăciun, simbol al sărbătorilor de iarnă.

După câteva cuvinte spuse din inimă de către domnul decan Nicolae Păun, au urmat câteva momente artistice, specifice Crăciunului, susținute de studenții Facultății de Studii Europene. Colindele interpretate au asigurat fundalul sonor și ne-au transmis spiritul sărbătorilor. Mai apoi, fiecare oaspete s-a îndreptat ușor-ușor spre brad și a contribuit la înfrumusețarea acestuia punând câte un glob sau o decorațiune personalizată, devenind astfel o parte a Crăciunului. Desigur că nu au fost uitați nici cei mai puțin norocoși, cei prezenți realizând diverse donații pentru copiii cu sindromul down la standul din cadrul proiectului caritabil Moș Crăciun pentru fiecare, stand deschis până vineri 7 decembrie, dar și pentru copiii bolnavi de cancer pentru care Centrul de Imagine al facultății a organizat evenimentul din data de 6 decembrie.

Sărbătoarea a continuat și în sediul SSE unde atmosfera a fost una de pomină, râsetele, voia bună și colindele nelipsind din peisaj. Mai apoi, fiecare a îmbrăcat brăduțul organizației așa cum a știut el mai bine și seara a fost încheiată cu un schimb de cadouri, Moșul cel mare fiind ajutat de mai mulți moșuleți sse-iști, care au decis să își păstreze identitatea secretă, vorba aia, respectăm GDPR (n.r. General Data Protection Regulation).

Pe scurt, cam asta a reprezentat pentru studenții Facultății de Studii Europene și pentru voluntarii SSE ziua de 6 decembrie, ziua Marii Împodobiri. Totodată, având în vedere că este și Sfântul Nicolae, dorim să vă urăm pe această cale un sincer „La mulți ani”, sărbători fericite alături de cei dragi și multă sănătate!

 

Articol redactat de: George Pristavu
Fotograf: Adina Iordachi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *