Societatea Studenților Europeniști
Final de capitol pentru generația 2020-2023

Final de capitol pentru generația 2020-2023

Dragi absolvenți,

În numele Societății Studenților Europeniști, am plăcerea de a vorbi, din nou, în fața unei generații de absolvenți ai Facultății de Studii Europene.

Încep prin a vă îndemna să priviți câteva secunde în trecut, în vara 2020, când, abia ieșiți din băncile liceului, ați primit mail-ul de confirmare a ceea ce aveau să fie anii care vă vor definitiva devenirea, doar că n-ați știut. V-ați început studenția ascunși în spatele ecranelor, cu profesorii noștri care vă încurajau să nu aveți constrângeri, și vă terminați studenția mai liberi, responsabili și motivați decât oricând. De la speranța unui moment de celebrare a celor 12 ani de școală, până la realitatea unei absolviri în Auditoriul FSE, au fost trei ani încărcați cu răbdare, emoții la fiecare prezentare, nopți nedormite (motivele le știți voi mai bine) și zeci de gânduri legate de ideea “Oare ce voi face după ce voi absolvi?” și, iată, ne aflăm astăzi în fața faptului împlinit.

Vă felicit pentru parcursul și aportul pe care l-ați adus în cadrul comunității noastre. Vă felicit și vă apreciez pentru că, cu toate că nu a fost ușor să ieșiți din zona de confort, ați dus la capăt promisiunea pe care v-ați făcut-o parcă ieri și purtați astăzi roba, toca și aveți în brațe rodul muncii voastre și dovada că există viață și după sesiune: diploma de absolvire. Suntem mândri să ne aflăm în fața unei noi generații de absolvenți și nerăbdători să veghem din umbră asupra drumurilor pe care le veți alege în timpul ce urmează.

Felicităm părinții, prietenii și colegii, pentru fiecare zâmbet pe care au reușit să vi-l aducă în momentele în care dorul de casă a ținut să-și spună cuvântul! Felicităm profesorii pentru că nu au uitat ce înseamnă să fii student, mai ales în Cluj-Napoca, și au reușit să transmită generației Z mult decât informații și cunoștințe!

Iar pentru voi, cei care ați ales să vă colorați studenția în nuanțe aprinse de galben și albastru, v-am privit cu speranță încă de la recrutări și vă mulțumesc cu nostalgie pentru fiecare proiect, ședință sau task realizat împreună. Am crescut, am plâns și am râs unul alături de celălalt. Am învățat că valorile SSE au fost create pentru a fi transmise și am muncit constant pentru a ne îndeplini scopul propus. Oricât de clișeic sună, cuvintele nu sunt de ajuns întotdeauna pentru a exprima tot ce simțim. Voi rezuma totul la “recunoștință”. Mă înclin!

Îl voi cita pe Van Gogh și vă voi aminti că “Lucrurile mărețe sunt realizate printr-o serie de lucruri mici reunite.”
De astăzi, dragi absolvenți ai Facultății de Studii Europene, sunteți cu un pas mai aproape de lucrurile mărețe pe care avem încrederea că le veți realiza.

Autor: Romina Manolescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *