ACADEMIC WRITING WEEK – EDIȚIA 2021

ACADEMIC WRITING WEEK – EDIȚIA 2021

În acest an, am fost surprinși de multe situații neprevăzute, care ne-au forțat să ne adaptăm într-o perioadă relative scurtă la un stil de viață în care interacțiunea fizică și socializarea sunt puternic descurajate. Cu toate acestea, domeniul academic s-a bucurat de o activitate continuă și de o gestionare eficientă a noului mod de trai. Controverse au existat și continuă să survină cu referire la beneficiile și dezavantajele statului acasă. Deși interacțiunea scăzută este principala angoasă cu care ne confruntăm în această perioadă, încercăm să compensăm prin alte activități, precum descoperirea unui nou hobby, consumul constant de literatură, folosirea excesivă a contului de Netflix sau participarea la cât mai multe evenimente online pentru a ne distrage pe cât posibil de la stresul, frustrarea și iritarea determinate de circumstanțele actuale.

Astfel, Societatea Studenților Europeniști îți propune să începi anul în forță cu prima ediție a Academic Writing Week, proiect unic la nivel național, care urmărește dezvoltarea abilităților și competențelor de scriere academică ale studenților, în rând cu motivarea interesului pentru cercetare și inovare în domeniile lor de expertiză.

Conștienți de obstacolele întâmpinate în mod frecvent de către studenți pe parcursul procesului de redactare a unei lucrării academice, acest proiect își propune să devină o unealtă folositoare și un ghid devotat, dar mai ales o mână de ajutor în vremuri dificile. AWW provine din necesitatea de a compensa lipsa oportunităților de a deprinde și îmbunătăți aceste aptitudini de către studenți, având în vedere caracterul predominant teoretic al informațiilor oferite în etapele incipiente ale experienței universitare. Proiectul este destinat exclusiv studenților din cadrul Universității Babeș-Bolyai și mizează pe o experiență online cât mai benefică și cât mai asemănătoare celei din planul fizic. Academic Writing Week se va desfășura între 7-10 ianuarie 2021, iar participarea este absolut gratuită, sens în care invităm toți studenții interesați să ni se alăture, pentru a naviga împreună acest subiect al scrierii academice.  

AWW vă oferă oportunitatea de a participa la o serie variată de workshop-uri, training-uri și conferințe susținute de cadre didactice renumite ale Universității Babeș-Bolyai și traineri specializați în domeniile aferente. Aceste sesiuni de informare au la bază procesul integral de realizare a unei lucrări academice, care constă în respectarea rigorilor de limbaj și structură, selectarea corectă a surselor bibliografice, utilizarea sistemelor de citări și referințe, programarea adecvată a volumului de muncă pentru o perioadă prestabilită și prezentarea cu succes a scrierilor academice. Studenții vor avea și o sesiune deschisă de Q&A, totul pentru a asigura înțelegerea completă și corectă a informațiilor înmagazinate în timpul training-urilor. Totodată, SSE alătură sesiunilor formale și câteva activități de networking, menite să destindă participanții și să amplifice voia-bună într-un mediu informal și relaxat.

Cu un program care nu este îngrădit de participarea la cursurile de la facultate, Academic Writing Week reprezintă un mod util de a îți petrece sfârșitul de săptămână. Lasă-ți curiozitatea și chiar nevoia unei licențe bine redactate să te aducă la AWW, unde mizăm pe o colaborare reușită și sperăm să creăm un mediu marcat de bună dispoziție și de energie pozitivă. Acestea fiind scrise, vă așteptăm cu mult drag la prima ediție a noului proiect organizat de SSE!

Write your way into your future!

Autori: Miriam Bălan, Adela Cosgarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *